ponedeljek, 25. junij 2018

Nova metoda ljubezni do sebe

Nova metoda ljubezni do sebe

Nova metoda za ljubav prema sebi (Prevod Ane Bučević)


Kdorkoli je prebolel kakršnokoli bolezen, vam bo rekel, da se je naučil ljubiti. Prav tako je večina ljudi, ki je zbolela je spoznala, da se ni ljubila, ampak so v sebi kopičili določene stvari. Zaradi vsega tega je ljubezen do sebe zelo pomembna.

Kako pravzaprav začeti razmišljati kot nekdo, ki ljubi sebe? Kako začeti razmišljati, kaj napravi nekdo drugače od vas in je njegov dan popolnoma drugačen?

Tukaj je predlog ene metode, ki se glasi: »Kaj bi zdaj napravil nekdo, ki ljubi sebe?« Poskušajte si to vprašanje postavljati preko celega dne. Takoj na začetku vam ta menjava ne bo uspela, ampak odgovore boste slišali. Vsi v globini veste, kako je ljubiti sebe. Vaša duša ve, ker ona ljubi sebe in ljubi vas.

Ko se zjutraj zbudite in si postavite vprašanje: »Kaj bi zdaj naredil nekdo, ki se ljubi sebe?« boste slišali: »Vadil bi. Ne bi prižgal te cigarete. Popil bi naravni sok, popil bi čaj, nekoga bi poklical, naredil bi pozdrav soncu, šel bi pod tuš....« Slišali boste te odgovore. Verjemite, da jih boste. Poskusite! S tem nadaljujte preko celega dne. Če se, npr., začne neka razprava, se ustavite in se vprašajte: »Kaj bi zdaj napravil nekdo, ki ljubi sebe?«  Ne bi reagiral; drugače bi reagiral; odšel bi iz teh okoliščin. Ko greste na kosilo...Kaj bi zdaj napravil nekdo, ki ljubi sebe? Pojedel bi več zelenjave itd.. Resnično si poskušajte zastaviti to vprašanje. Več dni zapored si zastavljajte to vprašanje. Slišali se boste: »Bral bi knjigo, namesto gledal novice, npr..

Resnično sem želela to metodo deliti z vami. Videli boste, da boste odgovor vedno slišali. Ne boste pa mogli vedno odreagirati nanj. Npr., če ste kadilec ali, če »imate« nekaj kar ne bi rabili imeti (kakšno navado), boste slišali odgovor na vprašanje, npr.: »Nekdo, ki ljubi sebe, ne bi prižgal cigarete. Odšel bi npr. vaditi (telesna aktivnost). Vendar tega ne boste poslušali. Vseeno boste prižgali cigaret in vseeno boste popili tisto kavo.. To je še povsem vredu. A na naslednje vprašanje, kaj bi napravil nekdo, ki ljubi sebe, boste slišali »Popil bi naravni sok.« In naredili si boste naravni sok ter ga popili, recimo. In tako boste videli, ko boste poslušali ta glasek 2 do 3 krat dnevno, kako boljši občutek boste imeli, kadar si boste postavljali to vprašanje. In malo po malo boste spoznali, da je bolje poslušati ta glasek in kmalu ga boste poslušali vsakodnevno v vsakem trenutku in postali boste tisti, ki ljubi sebe. In kako se to postane? Tako, da to SI. Da slišite ta glas.
Bodite tisti, ki ljubi sebe in postali boste to.




Rezultat iskanja slik za love yourself

Ni komentarjev:

Objavite komentar