petek, 29. junij 2018

OSTANITE ZAVESTNI V NEZAVEDNEM SVETU

Kadar smo budni (zavestni)  v tem trenutku prevzemamo odgovornost za svoje življenje. Hoditi moramo v službo oziroma počnemo karkoli je pač potrebno, da zaslužimo denar in zadovoljimo svoje osnovne in druge življenjske potrebe.

Kako pa lahko dosežemo to, brez da bi se izgubili v svojih mislih? Kako smo lahko osredotočeni na sedanjost, če pa so vsi okoli nas osredotočeni na preteklost in na prihodnost? Kako lahko živimo v svetu strahu in želja, če nismo več po vplivom le teh in ko nismo več zaslepljeni z obljubami o prihodnosti?

Rezultat iskanja slik za awakened

Leonard Jacobson v knjigi Journey into Now - Clear Guidance on the Path of Spiritual Awakening  opisuje, da dokler ne bomo pod vplivom ega, strahu in želja, kakovost prisotnosti v sedanjem trenutku ne bo izgubljena.

Pravi naj se ne primerjamo z drugimi. Obkroženi z vzorci obsojanja, kontrole in manipulacije. Naj ne sledimo potrebam, hrepenenju in navadam našega ega. Da premagamo lastne ustaljene vzorce, utegne trajati nekaj časa, ampak če imamo iskrene namene, to ne bo težko. Torej govori o preseganju ustaljenih "patoloških" vzorcev, ki smo jih pridobili s pomočjo drugih iz primarnega življenja in bližje oziroma širše okolice. 

Kolikor je le možno, bodite v sedanjem trenutku, . Poskušajte razmišljati zavestno (torej, da smo  pozorni na svoje misli in jih zavestno izbiramo - mislimo).

Predajte se višjim dimenzijam vašega ega in vašega Bitja ter spoštujte sedanji trenutek kot resnico življenja.

Bodite prisotni.  Bodite odzivni. Bodite avtentični (originalni). Čutite svoja čustva. Vedite, kaj hočete, trenutek za trenutkom (korak za korakom). To vas bo pripeljalo do novega življenja (preseganje ustaljenih vzorcev), s pomočjo katerega se boste  iz trenutka v trenutek neprestano obnavljali.

Ne bojte se, da bi površinsko živeli  in funkcionirali v sedanjem življenju. Tisto, kar je resnično, ni mogoče izgubiti.

Vse je vprašanje ravnovesja. Tako dolgo kot bo budnost temelj vaše sedanjosti, tako dolgo ne boste zašli.

 Journey into Now - Clear Guidance on the Path of Spiritual Awakening (Leonard Jacobson).


Ni komentarjev:

Objavite komentar